| Kenge Labe | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
H.iT Webmaster
Numri i postimeve : 493 Filloi me : 20/05/2009 Vendodhja : Kat muj!!Kur Tmuj!!
| Titulli: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:15 pm | |
| Shqiperi te qofsha falehttps://www.youtube.com/watch?v=7vAzv0xclqEO të vdes në dhe të huaj shokt mërgimtarit të ma bëni varrin ku do bie së pari po një grusht nga tokë e jonë baltë nga baltë e saj të ma mirrni e të ma sillni drejt në zemër të shkretë se kjo baltë e vëndit tonë mallet do të mi shuaj të mos më duket aq i rëndë moj oh ky dhe i huaj E përtej oqeanit moj për ty jam krenar të mbaj fort tek xhani dhe këngës zjarr ja marr Shqipëri te qofsha falë edhe të kam nënë e me ke djalë/vajzë Larg nga ju o male larg nga ty o vend më larguan hallet po të kam në mend Shqipëri të qofsha falë edhe të kam nënë e më ke djalë/vajzë E kudo që unë vete e shpall që jam Shqiptar ty të mbart me vete dhe këngës ja marr Shqipëri të qofsha falë edhe të kam nënë e më ke djalë/vajzë | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:16 pm | |
| Kenga Rakise
Moj rakiiiiiiiii, moj rakiiiiiiiii vallë moj nga ke dalë tiiiiiiiii
Nga llullaja nga kazaniiiiiiiii pije Vlonjat kapedaniiiiiiii
Piiiiiije mor piiiiiiijeeeeeeeee se te paska hiiiiiijeeeeeeee
Kaq e dita kaq e thasheeeeeeeeeee Mere Vlonjat se ta lasheeeeeeeeeeee
nga kazaniii nga llullani ma do shpirti ma do xhani.. moj raki moj bukuroshe.. qe me hidhe qoshe me qoshe.. | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:16 pm | |
| | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:17 pm | |
| | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:17 pm | |
| | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:18 pm | |
| | |
|
| |
H.iT Webmaster
| | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Qe Njo Me TexT
Nje nga kenget e Grupit Jehona Labe.
Shqiperi moj halle madhe Jeton dite te keqija Perjeton kuje dhe vaje Qe nga plaku tek femija
Nuk e ka ne gjak Shqiptari Ta presi besen ne bes Nga mali Gjere tek Korabi Jemi vellezer pa pjese.
Prandaj ju politikane Mos mohoni historine Ata qe e lane vatane Tani shprehin dashurine
Por ujku qimen ndrron Ai ujk ngelet perhere Zakonin nuk e harron Shqiperine e do te mjere
O ju nena Shqipetare Halli madh u mbiu ne dere Qofshi Loke apo Labe Na dhuroni nje Skender
Ti dale zote ketij vendi Si ne kohen e kaluar Tu thot si behet kuvendi Historia s`eshte harruar | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:19 pm | |
| Gjuhë e vjetër https://www.youtube.com/watch?v=Suasg...eature=relatedGjuhe e vjeter, gjuha e Shqipe eshte folur dhe Arvanite Eshte dhe folur pertej detit qe ne kohen e Barletit Keshtu kane folur te paret Iliret edhe Dardanet Gjuhe e vjeter dhe antike buke e krype eshte fjale shqipe | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:19 pm | |
| https://www.youtube.com/watch?v=fXMP3...e=channel_page13-të Male më këmbë 13-të Birbilenjtë trupat varur në Jnainë nami vajtur në Duvletë Kurvelesh ci bërë djemtë Birbilenjtë 13-të vanë në litarë vetë si ata trimat me fletë I rrite me halle shumë po u rritur i bëre burra me aromë trënderilne me ujë pirë nga gura Birbilenjtë 13-të vanë në litare vetë si ata trimat me fletë Në emër thimi u vure se trimat një jetë kanë besë e nderë vënë flamurit për besë në litare vanë fol Bilbil Shakua një fjale Birbilenjtë 13-të vanë në litare vetë si ata trimat me fletë Dale bej të dredh cigarë dal të lidh çepen mbi ballë dal të puth shokët me rradhë dal të shoh një herë vatanë për të malli do më marrë Birbilenjtë 13-të vanë në litare vetë si ata trimat me fletë https://www.youtube.com/watch?v=gJbzy...e=channel_pageVajz e Valeve Vajza e Valëvet Zëmëra s'ja mban Mbi një gur n'an të detit Qan, e zeza , qan Pret atë që pret E një dhembje ndjen Gjithë bota ven' e vijnë Po aty nuk vjen Prëndëver' arrin Një mëngjes të qet Vijn'e shkojnë dallëndyshet Vajza u thërret: Ju të bukur zogjë Tek ju kam një shpres' Ju që shkoni det'e male Dua t'u pyes Një jetime jam Pa nën e baba një që kisha, një që doja iku e më la Mos e patë ju Rron apo nuk rron ndonjë lajm a ndonjë letrë vallë më kujton Vajza e Valëvet Vetëm pa njeri Qante veten, qante fatin, n'atë varfëri Erdhi dimri 'keq një mëngjes të zi ç'u nxi qielli dhe deti gjëmon bie shi Në ëndrrë se ç'pa Djalin në vapor Sikur shkonte dhe i hodhi Vajzës një kuror Letra e zezë vjen E me të vërtet Djali kishte udhëtuar Pa kthim e për jetë Thoshte i mjeri Djal' "Vajza e Valëvet" "Mere këtë letrë e qajmë tjetër vend më pret "Ah!Këjo dunja një qëndrim nuk mban "Dashuria jonë shuhet Fat'i zi na ndan "Mos u dëshpëro Je një vajz' e re Un martohem n'atë jetë ti martohu atje "Vajza e Valëvet qofshë me shëndet "mos kujto kohën e shkuar po harroje shpejt "O i dashur Djal' shkove dhe më le s'pate faj as ti as unë ashtu qe për ne ne u ndamë këtu qielli atje lart do të na bashkojë, o Djalë prit se vij për pak Lamtumir, o Gur mjaft-ë kaqë koh' vuajte dhe ti me mua shkoj e më s'të shoh Haj Dunja ! Dunja s'ke gjë të vërtet Lamtumirë e Jet' e rreme Merm o valë, o det... | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:20 pm | |
| https://www.youtube.com/watch?v=gmXdC...e=channel_pageDallendyshe e vogel o Dale dale Me moj me nga dale Do veshe ne dhen apo jo Dale dale Me moj me nga dale Do te vete, pa te shoh Dale dale Me moj me ngadale Pritme sa te rritem o Dale dale Me moj me ngadale Te benem sa shoqet o Dale dale Me moj me nga dale Sa Gjirokastritet o Dale dale Me moj me ngadale Te zez'te çobanet o Dale dale Me moj me ngadale Ku jane dire me to Dale dale Me moj me nga dale Tek gorrica ne shullo Dale dale Me moj me nga dale https://www.youtube.com/watch?v=Yff2e...e=channel_pageVallja jonë kështu e deshi ta hedhim këtu te sheshi nga Dukat e Kurveleshi trashëguar brez pas brezi Shokët o shokët o Shokët o shokët o ju them një fjalë Sa lezet paska kjo valle Vlonjte Përmetare si kurorë dorë për dorë hyn Berati me Kucovë Kush e hedh vallen i pari ky bandilli nga Skrapari kush e hedh vallen i dyti ky levend Gjirokastriti Vallja jonë kështu e deshi ta hedhim këtu tek sheshi si dhuratë nga Kurveleshi trashëguar brez pas brezi Mallakastra djem capkënë hedhin vallen rëndë rëndë çe tërbuan vallen fare djemtë nga Myzeqeja e madhe moj Tepelena në male e para në këngë e valle Srandiote e Delvinjote lumë ç'ka rritur kjo tokë Vallja jonë kështu e deshi ta hedhim këtu tek sheshi si dhuratë nga Kurveleshi trashëguar brez pas brezi Shokët o shokët o u them nje fjalë S'dua lot e hidherime Kur te shkoj tek Perendia dua vallet e mia https://www.youtube.com/watch?v=30G_A...eature=relatedNënë moj ti nëna ime e dhëmbshura nënë me qumësht zëmre më rrite nënë moj ballë hënë Nënooooooooo O moj nëna ime Si një trëndafil prej vese më mbaje për dore buzë ëmbël më qeshje si thëllëzë mbi borë Nëooooooooooo O moj nëna ime Nënë tjetër s'ka për mua mjalt kullon goja ti je jeta ti je ëndrra dhe zëmra përbrenda Nënoooooooooo O moj nëna ime Fjala nënë do të thotë Perëndia e lartë fjalë nënë besë e plotë o dirtë dhe shpresë e gjatë Nënoooooooooo O moj nëna ime | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:21 pm | |
| https://www.youtube.com/watch?v=IOBP_...e=channel_pageHjadeni o djemani këngës tani merjani kur këndon për Shqipërinë fjalët nga shpirti të vijnë Mallakaster djem me nure me dyfek e me koburre me dyfek e me koburre historisë si la kusure Mallakster rron me derte trimërinë e mban për vete si ke emrin je dhe vetë kala për trimat me fletë Labëri o vend i gurit që kur s'të ulet flamuri kur në hall është Shqipëria e para del Labëria Labëri moj hijerëndë veç për pushkë edhe për këngë kush ta rriti kaq shumë namin Ismaili me Selamin Myzeqe toke e bekuar me Beratin e dëgjuar Adrenicën me shënjtorë Skenderbu vuri kurorë Myzeqe e begatisë je hambar i Shqiperise për vete je me halle për të tjerët zemërmadhe Çamëria ballë kazani ku lindi Çelo Mezani e para për këngë e valle zonjë e rëndë në mëhallë Çameri do te vijë një ditë me ty do të kthehem fjalë e vjetër e ka thënë njeriu ka veç një nënë Kosova me Çamërinë Shqipërisë në krahë i rrinë që të dyja motra janë Shqipërinë nënë e kanë Çamë Labë e Kosovarë janë të gjthë Shqiptarë toskë dhe mallakstërjotë lidhur me gjak e me lotë
lli baka - vallja e hajduteve Në një stan atje në Lugj zojna e stanit zinte bukë në lëndinë në bar të butë hedhin valle tre hajdutë Tre djemtë e bukur me mjekër hajdut nga zakon i vjetër vajtën të vidhnin në vjesht vodhen cjept e vodhën desht Kur i pa e zojna e stanit nikoqirja e çobanit o ju kaçaket e manit e doni në lule t'ballit O ju hajdutët me nam o djmtë te bukura s'kam ore daleni se ç'borxh ua kam sonte se kam as çoban | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:22 pm | |
| Gu, Gu moj Pellumbeshe
https://www.youtube.com/watch?v=DsxxJWCKuyI&eurlNeper gjijt e tu te bardhe Lozte nje flutur e kuqe Ishte buza ime flake Nuseja ne mes te krushqe Gu gu gu moj pullumbeshë Gu gu gu te thosha Ç'ma ngrite moj zemrën peshë Ah moj... nga të njoha! Qerpikeët s'i ngria lartë Humba në ëndërrat me lule Më dukej se haja mjaltë Sikur pija qumesht rreze (rruze?) Gu gu gu moj pullumbeshë Gu gu gu te thosha Ç'ma ngrite moj zemrën peshë Ah moj... nga të njoha! Ti si puiza në vapë Më mbaje pak kokën tutje Të pyesja s'më dhe xhvapë Të madhit allah ç'u lodhe! Gu gu gu moj pullumbeshë Gu gu gu të thosha Ç'ma ngrite moj zemrën peshë Ah moj... nga të njoha! Më kishe bërë merakë Në kaq natë pse su duke S'di ç'farë them e s'di ç'farë flasë Dallga mbas shkëmbit ç'u fsheh Gu gu gu moj pullumbeshë Gu gu gu të thosha Ç'ma ngrite moj zemrën peshë Ah moj... nga të njoha! __________________ Zogë e Gjirokastrës https://www.youtube.com/watch?v=rOv43...e=channel_pageE thëllëza zallit oooooo me nishan mes ballit ooo si Hëna buzë malit ooo tundi era Blirin oooooo ishte si gërshetat ooo zoga e gjirokastres ooo zërin e kanerinës oo tufe e trëndeilnës ooo lasdonja lozonjare, pjergulla përmbi dritare Moj molla mbi krojet ooo nëm ujë e mos më vështro me pëllëmbë të dorës ooo tundi era Blirin oooooo ishte si gërshetat o zoga e Gjirokastrës ooo zërin e kanerinës o tufë e trëndeilnës o lasdonja lozonjare, pjergulla përmbi dritare Te porta të shkova prëmë jesh me shok e ndënja bota thanë jeshëm zënë jo jo se s'na e dinë zjarrin që ndez dashurinë sheg e kuqe flakërimë bej të fle e se mbyll synë për tu fol me trëndelinë lasdonja lozonjare, pjergulla përmbi dritare | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:23 pm | |
| | |
|
| |
PllumExe Antar/e
Numri i postimeve : 540 Filloi me : 26/05/2009 Mosha : 27 Vendodhja : Ne procesor 3 MGHZ
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:38 pm | |
| Ja edhe disa nga une Nje nate behari Kur te fryn veriu Vjem mikja nga stani Si bije valiu
Si bije valiu Vjen mikja nga stani Kerkon djathe ne nape E bije e çobanit
Ýso
E çtju them o shoke? Çeshte dashuria! Ajo eshte mjalte Vete perendia __________________ | |
|
| |
PllumExe Antar/e
Numri i postimeve : 540 Filloi me : 26/05/2009 Mosha : 27 Vendodhja : Ne procesor 3 MGHZ
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:39 pm | |
| Plaku me mjeker te bardhe Rende ngjitet ne pallat Kalonte rojet me radhe Burri i shtetit dipllomate
Roja e portes s'Felldishte Plakun deshi ta ndaloje Ky serioz ja ben me gishte Trimin mbrapa i tregoi
Trimin nuk e mbajti vendi Nga roja çi mbiu syri Hoq koburen prej argjendi Ministrit brenda çi hyri
Per shqiptaret kam degjuar Thote Englezi i krekosur Se kudo qe kane shkuar Asnje si ka çarmatosur
Malesori shptezhveshur Per dredhi i pregatitur Nga xhepi jelekut tvjeter Ncori nje kobure tjeter
NUk çarmatoset shqiptari As nga serbi malazezi As nga turku e italiani As ne Londer nga anglezi | |
|
| |
PllumExe Antar/e
| Dal ne breg e shikoj poshte dale dale dy shelege ne nje porte dale dale njera bejke e tjetra sorke dale dale njera me jelek te cohte dale dale bej t'i ze e s'i ze dot dale dale c'kish nje qen a u terbofte dale dale u terbofte beleci bardhe dale dale qe s'ma le miken te dale dale dale. | |
|
| |
PllumExe Antar/e
| Pres miken te dale
Te prita pse s'vjen e malli me ka marre syte nga Zoti hedh-o pres miken te dale
Hajde, hajde mike, mike e djalerise. Hajde te qajme bashke, gjithe paraponite.
*)Hajde mikja ime o engjell i bukur ulmu permbi supe lehte e lehte si flutur
Futu neper enderr dhe zbrit si magjia. Ta kalojme naten mbi krahet e mia
Kurbeti o shoke na ndau per se gjalli Derti i zemres sime eshte dert nga malli *) Strofa e dyte perseritet si refren pas cdo strofe | |
|
| |
PllumExe Antar/e
| Doli xhindja nga zagoi
Doli xhindja nga zagoi neper dhen te mia shkoi
Neper dhen te mia shkoi me tumane c'mi verboi
Me tumane c'mi verboi mi vrau qente e mi shoi
O moj ti qe vrave qente moj te marrte Zoti mendte
Moj te marrte Zoti mendte u terbofsh e marrc shullenjte
U terbofsh e marrc shullenjte arc ne shtrunge e me ngac dhente arc=ardhsh, me ngac=me ngafsh,me ngacmofsh | |
|
| |
PllumExe Antar/e
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:40 pm | |
| Aman mike kapedane Vrapoja dhente ne tende, ne nome qente leh'n e mor'n shullene moj mike derdhur leshrat trendeline shkon e vjen c'ma poqe syne moj moj mike c'me gjeti mua te zine afer e kam vene ziline mos i fry zjarrit dhe tine Shtate nure kur shkon tutje,ti mike kur mi tund ato dy supe moj moj mike fustanbardha pale-pale te kap e me shket si ngjale, moj moj mike Zjarri qe pervelon vale, do ta bej tamam si djale flaka moj ne maje t'i dale. U dogja vashe nga zjarri sic e sheh do ta pres rutine e barit kur shkon ti zbardhon shulleri mesin e holle si peri Do t'te marr moj gjeraqine te me zbukurosh shtepine, do vish nuse ne Delvine. | |
|
| |
PllumExe Antar/e
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 1:40 pm | |
| (Plakat) dolen plakat ne leme, qaj neno-o,qaj moj nene. me sho-shoqen duke thene qaj neno-o,qaj moj nene. keto nuse nuk na bejne, qaj neno-o,qaj moj nene. t'u themi djemve t'i lene qaj neno-o,qaj moj nene. (Djemte) ku t'i leme e si t'i gjejme qaj neno-o,qaj moj nene. (Nuset) mallkuar o marangoz, qaj neno-o,qaj moj nene qe s'le nje derrase bosh qaj neno-o,qaj moj nene te binin plakat perposh qaj neno-o,qaj moj nene te kendonin si kokosh qaj neno-o,qaj moj nene | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 2:00 pm | |
| Plaku me mjeker te bardhe.. Plaku me mjeker te bardhe Rende ngjitet ne pallat Kalonte rojet me radhe Burri i shtetit dipllomate
Roja e portes s'Felldishte Plakun deshi ta ndaloje Ky serioz ja ben me gishte Trimin mbrapa i tregoi
Trimin nuk e mbajti vendi Nga roja çi mbiu syri Hoq koburen prej argjendi Ministrit brenda çi hyri
Per shqiptaret kam degjuar Thote Englezi i krekosur Se kudo qe kane shkuar Asnje si ka çarmatosur
Malesori shptezhveshur Per dredhi i pregatitur Nga xhepi jelekut tvjeter Ncori nje kobure tjeter
NUk çarmatoset shqiptari As nga serbi malazezi As nga turku e italiani As ne Londer nga anglezi
Ja kalofshi mire............ figura | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Dal ne breg e shikoj poshte dale dale dy shelege ne nje porte dale dale njera bejke e tjetra sorke dale dale njera me jelek te cohte dale dale bej t'i ze e s'i ze dot dale dale c'kish nje qen a u terbofte dale dale u terbofte beleci bardhe dale dale qe s'ma le miken te dale dale dale. | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Obobo c'me gjeti mua kur vajta mbreme ne krua nje djale qe me kish kerkuar erdhi prane e m'u afrua
me tha te dua moj xhan moj e papertuar fare hidhe kemben mos bej naze mos m'i shto keto maraze
hiqu ti more lanet kemba-kembes me je qep m'u qepe gjersa u trete sa s'gjete ilac per vete
te dua qene te dua si ujet qe rrjedh ne krua ilacin qe sheroi mua e gjeta ketu ne krua.
*** manxhare leshera t'endo, manxhare qysh e shkele vendin tend o manxhare kaluar apo me kembe, manxhare kaluar se s'e di ven' o manxhare nuse ne dere te rende o manxhare tere diten me kembe o manxhare kafe miq'e duke dhene o manxhare. | |
|
| |
H.iT Webmaster
| Titulli: Re: Kenge Labe Sat May 30, 2009 2:01 pm | |
| <tr valign="top"> Kenge Pilurjote Nuk shkuam ne kurbete per florinj e salltanete por shkuam te mesojm shkronja te ali ne drite shqiponja.
Kenge na Kuci
Diten qe erdhi Gjermani me makina te medha Lyer me boje jeshile mo i diktonim na!
Dy fjale tha Mao Ce Duni Shqiperine kush ta preke do tja beje kembet Dubek!
Dhame e dhame dhame e dhame e dhame! (Dele Te falura) Besoj se eshte kenga me e bukur e Folklorit Kucjot
__________________ instruktori
| </tr>
| |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Kenge Labe | |
| |
|
| |
| Kenge Labe | |
|