|
| Ketu postoni POEZI shqipe | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
ScientisT-BoY Antar/e
Numri i postimeve : 217 Filloi me : 27/05/2009
| Titulli: Ketu postoni POEZI shqipe Fri May 29, 2009 8:53 pm | |
| Ketu mund te postoni poezi shqipe. Ja po filloj une: Lepuroshi Deshi lepuroshi te bej mrekulli, te veshet me tesha po sikur njeri. Veshi pantollona, kepuce e jelek, e ne Zvicer porositi sahat me qystek. Mirepo te ngratit i shkoi puna huq, sepse veshet e gjate si rrinin nen kapuq. | |
| | | ScientisT-BoY Antar/e
| Titulli: Re: Ketu postoni POEZI shqipe Fri May 29, 2009 8:53 pm | |
| Titulli: Lepuroshi Jam e vogel picimul e ha buken me pasul, i fshi duart me peshqir shkoj te daja musafir. Rri dy nete, vij apet. | |
| Ylli i vogël
Ylli i vogël lart në qiell duket porsi zjarr në pyll, sipër dheut lart qëndron xixa-xixa xixëllon. | |
| Titulli: Poezi per femije Mami, Mami sa eshte ora? Dua te shkoj te tezja Vlora. Tezja Vlora, s'ka sahat i bjen ziles tik e tak. | |
| Titulli: Re: Ketu postoni POEZI shqipe Fri May 29, 2009 8:54 pm | |
| Titulli: Poezi per femije
Agimi
E dua babin e dua mamin, thot Agimi qe shkon ne shkolle edhe motren shume e dua, kurre pa te se ha nje molle. | |
Babi, babi me jep pare' t'shkoj t'a blej nje Abetare. Lulja e kuqe lulja e bardhe Une do t'shkoj ne klase te parë. | |
| Per nje d qe ti se ve Fjala dere behet ere Dhe shtepia ngel pa dere
Per m qe ti se ve Fjala mik behet ik Cben keshtu ore besnik A i thohet mikut ik? | |
| Potpuri poezish per macet Kam nje macke si arapke them t'i bej nje corapke Por corapken nuk e do Por do buke me liko Por likoja u mbarua Macka ime u zemerua Macke macke pis pis pis C'ka dollapi qe leviz Eshte miu kocomiu Gjithe pjatat i lepiu. (kjo eshte dhe kenge) Macja ime ka qe mbreme Me macokun eshte zene O sa keq, o sa keq Turp per macen qe s'i flet Ujku ka mbetur pa dhembe Ia theu lopa me kembe O sa mire, o sa mire Ujku eshte egersire Dhe ketrushit m'u ne kembe I ka hyre nje goxha gjemb o sa keq, o sa keq Mezi gjyshja po ia heq. | |
| Titulli: Re: Ketu postoni POEZI shqipe Fri May 29, 2009 8:55 pm | |
| Dashuria e parë
Unazën e argjendit Gonit ia fali Venera Kokë për kokë për një detyrë Me xhelozi vëngër e shikon Pranvera Duke e shikuar veten në pasqyrë
Pranvera për Gonin ndjente simpati Por s’ia tha dot – s’dinte si Prandaj faqe pezmi, shenoi në ditar “Ma vodhi Venera dashurinë e parë | |
Në Kosovë Lexojmë anglisht Me gisht Fillimisht është vonë Është terr Është zi Është pis
Hello Motherland What is this | |
| Mami,Mami,ma jep Barbin! Nje fustan te ri t`i vesh; T`i kreh floket, t`i lyej buzet; T`i vesh vathet me moderrne!
Mami, Mami, shife Barbin! Eshte e bukur porsi lule; Nje shtepi dua t`i blej, Barbit qe une pelqej...
| |
| Titulli: Re: Ketu postoni POEZI shqipe Fri May 29, 2009 8:56 pm | |
| Maca Ime! Kisha nje mace te vogel qe e doja shum u mundoja gjithmon ta mesoj me ngren si une Ja ofroja pjaten lugen me pirun ajo prap lepinte nuk hante si une Filloja te qaj macja me shiqonte me lepirje te pjates ajo prap vazhdonte Babi ngadale mu ofrua pran dhe me pyeti ,,bije q'ke qe qan"? I tregova une per hallin tim ai buzagaz filloi me skjarim Isha shum kokefort nuk e degjoja Edhe per qdo dite ashtu u mundoja Ta mesoj macen te haj sikur une ja servoja pjaten lugen me pirun! | |
| Titulli: Re: Ketu postoni POEZI shqipe Fri May 29, 2009 8:56 pm | |
| Balada e burrave Kam pasur nj gjyshe mbi t gjitha gjyshet, kur ajo tregonte, heshtnin dallndyshet. Kur fliste ajo, mbanim vesh dhe gurt, thaheshin mocalet, lulzonin drurt... Po ku je, moj gjyshe, se m dogji malli, je prapa nj ylli, a prapa nj mali? Kur t kujtoj ty, kngt e prrallat, gjumi edhe sot vjen m'i mbyll qepallat... Moj e mira gjyshe, kur t sjell n mend, m kujton nj re, m kujton nj shkmb. Po c'shkmb m kujton, cfar reje vall aty ku rreh deti dhe si mal ngre val? M kujton shkmbinjt n Vuno, prposh, pa m kujton ret prmbi Mjegullosh. Kur isha i vogl, shpesh t kam pyetur: - Kta shkmbinj c'jan, pse rrin t heshtur? Dhe ti m tregoje, gjyshe gojmjalt: E di pse qndron ky fshat e kjo balt? Se n krah i mbajn shkmbinjt me thinja nn qiellin me diell dhe me vettima. Po shkmbinjt c'jan, mund t m tregosh, q me val i rreh deti kaltrosh? Burrat q s'e lan vetm kt vend, q mbetn n fshat dhe u bn skmb... Ata prmbi supe mbajn kt dhe, ku ka mbir ulliri, ku jetojm ne. Po ret n qiell cfar jan vall? Prse vijn e ikin dhe prse qajn? Jan kurbetllinjt q ikin m nat, q i lan pas fshatin edhe grat. Edhe shkuan larg, t huaj, t shkret, me dit e me jav, me muaj, me vjet. I hngri kurbeti dhe n vend t largt hapn varr pr vete, pr ne hapn plagt... Tani i merr malli edhe bhen re, vrapojn n qiell dhe vijn te ne. Me lot t nxeht mallin zn e derdhin, pastaj nisin kthehen prap andej nga erdhn. Na u dhemb n zemr edhe plag e kan, q morn kurbetin dhe fshatin e lan. Shkmbinjt e Vunoit dhe ret q qajn, jan fshati yn, jan burrat tan! Kam pasur nj gjyshe, mbi t gjitha gjyshet kur ajo tregonte, heshtnin dallndyshet! Odhise Grillo | |
| Titulli: Re: Ketu postoni POEZI shqipe Fri May 29, 2009 8:57 pm | |
| Por sa cohem ne mengjes Shkoj ne banjo vete dhjes Pastaj mare nje koker molle Edhe nisem per ne shkolle. | |
| | | PllumExe Antar/e
Numri i postimeve : 540 Filloi me : 26/05/2009 Mosha : 27 Vendodhja : Ne procesor 3 MGHZ
| Titulli: Re: Ketu postoni POEZI shqipe Sat May 30, 2009 2:12 pm | |
| nivokaz i bukur nivokaz i ri ne zemer te kam dhe te dua ashtu siq je ti
nuk te harroj kurr oh vendi im atdhe ne zemer te kam se vendlindja ime je
edhe pse larg teje ne vend te huaj jam dashurin per ty ne zemer e kam | |
| | | PllumExe Antar/e
Numri i postimeve : 540 Filloi me : 26/05/2009 Mosha : 27 Vendodhja : Ne procesor 3 MGHZ
| Titulli: Re: Ketu postoni POEZI shqipe Sat May 30, 2009 2:13 pm | |
| Njeri
I vetem ndihesh Enderr braktisur pafat Nga lote shprese...
Honi yt i zi Gulcimin e shpirtit pjell Si nje klithme...
N’muzgun e nates Afshin qe gjoksin te cjerr Falja ti mikes ...
E qiellin lut Qe henen mos t’largoje Duk’ e dhunuar... | |
| | | PllumExe Antar/e
| FALJA
Zot i math e i vërtetë Që kreve ç'shohëm në jetë, Edhe të tjerë që janë Pa funt pa krye pa anë, Edhe kudo je ti vetë, Syri yn tekdo shikon, Që nga lint e gjer tek përndon, Më çdo vënt të sheh fuqinë, Urtësin' e madhërinë, Falna gjithë mirësitë, Epna dituri e dritë, Tregona udhën' e mirë, Mos na lerë n'errësirë, Dhurona gjithë të mirat, Mërgona nga të pështirat.
Zot! Falna vëllazërinë, Dashurin' e miqësinë, Epna dëshirë të msojmë, E të mirat të punojmë, Bëna të but' e të qetë, E të urt' e të vërtetë, Jetënë ta trashëgojme.
Naim Frasheri | |
| | | PllumExe Antar/e
| Dy buzë...
Dy buzë të kuqe, Dy dëshira të flakta, Që afshin ma thithën, Gëzimin ma fikën, Si fantazma hikën Ndër do bota të larta... Dy buzë si tëpërgjakta, Dy dëshira të flakta, Që afshin ma thithën Në buzë kur mu njitën Andjet m'i trazuen, Zemrën ma tërbuen, Trurin ma helmuen E në fund u mërguen... Dy buzë të kuqe, Bukuri fatale, Të një gruaje stërzane Një pjsë zemre më nxorne, Një pranverë të tanë më morne Dhe gëzimin ma vodhne... Ato dy buzë të kuqe Dhe dy lote të mija Qenë shenja të dhimbjes, Kur më vrau bukuria, Kur më zu dashunia E më dogji rinia.
Migjeni | |
| | | PllumExe Antar/e
| Titulli: Re: Ketu postoni POEZI shqipe Sat May 30, 2009 2:14 pm | |
| Kush lë mikenë që ka edhe ndahetë me shokë për të fituar para, nuk i ka mëntë në kokë. Ikëni, more të mjerë, ikni deti tek t'u nxjerrë, se për mua dashuria, ara, vreshti dhe shtëpia më bëjnë të rroj me gas, se s'dua të lë gjë pas. S'dua të iki si përpara, dua të rroj nëpër ara, mikja pranë të më ketë, të punoj aratë vetë. | |
| | | PllumExe Antar/e
| Fatmirosh, mot e nga mot grur' e misër të kem plot, të kem raki, të kem verë të ëmbëlë si sheqerë. Të vete me bagëti, me qe, me dhen e me dhi, dhe t'i shpie rrëzë malit, të hanë majën e barit; dhe kur të pjellë një dhi do t'i vë kecnë në gji. Nuk iki nga Shqipëria si punojn' ata që s'dinë, mos e dhëntë perëndia, të ndahem me dashurinë, sa të mund të rroj më pak, po këtu të bëhem plak. Dhe në vuaj, le të vuaj, të mos vdes në vënd të huaj! Të shoh mëmën e babanë, të kem dhe motratë pranë, dhe kur të vdes, të më qajnë pas zakoneve që kanë.
Të më marrënë në duar, të qajnë me lesh lëshuar, dhe mikja, kur të vijë, ta qaj' e të ulërijë. | |
| | | PllumExe Antar/e
| Ku janë vaftet e parë, stërgjyshët sa mirë qenë shkonin jetënë pa ndarë edhe dojnin mëmëdhenë. S'kish pampor e s'kish gjemi, nukë vinin të fitonin, atdhenë s'e lij njeri, po punonin edhe shkonin.
Kau nukë kishte zgjedhë, as fre për kalin e fortë, dhe si s'kish njeri të vjedhë, shtëpitë qenë pa portë. Aratë s'kishnë sinuar, s'kish të pasur e të varfër, dheu qe i lulëzuar, kafsh' e njerz rronin afër. Nukë kishte njerz të liq, se lufta s'kishte dhe dalë gjithë bota qenë miq, qenë vëllezër në ballë. Po tani, zot' i vërtetë, njeriu ngjan me arinë! Nukë hiqetë kjo jetë, se njeriu ha njerinë' sot s'mbretëron dashuria, nukë kemi dashuri, s'na mbeti as trimëria, sot rrojmë në robëri. | |
| | | PllumExe Antar/e
| Sot e tutje në shtëpi mikja të mbretërojë, cilido nga miqt' e mi për zonjë duhet ta njojë. Kur të vete nëpër ara, kur të korr e kur të mbjell, të kem mikenë përpara, kur të shij e kur të vjel Dhe në stan kur të më shohë, me qe, me dhën e me dhi mikja t'i numërojë se mos m'i vjedhë njeri, të më zbukurojë stanë, të bëjë djathë të butë, t'u hedhë qënet të hanë, të na ruajn' nga hajdutë. Edhe nata kur të vijë të marr mikenë në gji... Dhe hënëza të na ndrijë dhe të na kenë zili. | |
| | | PllumExe Antar/e
| Titulli: Re: Ketu postoni POEZI shqipe Sat May 30, 2009 2:15 pm | |
| O shokë, ç'u prish dynjaja si për burra dhe për gra, tani shitetë sevdaja, mjer' ai që s'ka para. I pasur, të palltë varri, ti që bleve dashurinë dhe nuk e le si në pari, të martë djalli shpirtinë! Ndëgjoni, more të ri, ndëgjoni dhe ju të ra: duani atë që di, jo atë që ka para. Duani dhe vjershëtorë barabar me perëndinë, se rri me lule në dorë edhe këndon dashurinë. Ata që janë lëvduar, me këngë nga vjershëtori, janë burra të ndëgjuar dhe rrojënë sa Tomori O ju të ra e të ri, u lutem të më këndoni, që të kini dashuri, kur të vdes të më kujtoni. | |
| | | PllumExe Antar/e
| Fragment dëshmorëve
O ata t`lumtë, ******* dhanë jetën, o ata t`lumtë, ******* shkrinë vehten, ******* për Mbret e vend të Parëve, ******* për erz e nderë t`Shqiptarëve derdhën gjakun tue luftue, porsi t`Parët u pa`n punue!
Lehtë u kjoftë mbi vorr ledina, but u kjofshin moti e stina, ak`lli, bora e serotina: e der` t` këndojë n`mal ndo` i Zanë, e der` t` ketë n` detë ujë e ranë, der` sa t`shndërisin diellë e hanë, ata kurr mos u harrojshin, n`kangë e n`valle por u këndojshin.
E njaj gjak, ******* kanë dikue, ban, o Zot, ******* t`jesë tue velue për m`ia xe zemrën Shqiptarit, për kah vendi e gjuha e t`Parit! Mos ta harrojme vepren e tyre. Amen.
Gjergj Fishta | |
| | | PllumExe Antar/e
| K O R B I
Nje mesnate te bezdisur tek kendoja i zalisur disa prralla dhe magjira te nje shkence te harruar, tek dremitja i kapitur befas vjen nje e trokitur, me ngadale e goditur permi dere t'odes sime. "Dikush eshte, thashe, jashte qe troket mi deren time". Vetem kjo dhe asgje me.
Ah, e mbanj ner ment fort mire, ishte dimr'i ftoht'i ngrire dhe n'oxhakun shkrump te nxire uret shuheshin ne hi. Desha te gedhihej dita, se me kot nga librat prita te me ngushellonte drita per te lumuren Lenore, Vajz' e rralle dhe rrezore q'i thon' Engjgjejte Lenore, Permi dhe pa emer me.
Era frynte qe perjashta, rrihte perdet e mendafshta dhe me ngjethte dhe me derdhte tmerre qe s'i ndjeva kurre. Dhe tani qe te pushonte zemr' e mjere qe leftonte, goja po me belbezonte: "Dikush do te hynje brenda; ndonje vizitor i vonet qe kerkon te hynje brenda. Kjo do jet' e asgje me".
Mblodha veten menjehere edhe frike me pa ndjere: "Zot'i thom, a zonje, fajin ndjemani, ju lutem shume, se per Zotin po dremitnja, aq'e holle ish trokitja aq'e lehte ish goditja Permi dere t'odes sime, sa mezi ma zuri veshi". Dhe e hapa deren e sheshit. Erresir'e asgje me.
Syrin thelle n'erresire shume ndenja ne ndrithtire, endrra duke shikuar qe njeri s'ka enderruar; mirepo nat'e erret heshtte edhe tjater gje s'me theshte vee nje emer qe me deshte peshperitur si "Lenore". Kete un' e peshperita, dikush m'u pergjegj:"Lenore". Vetem kjo dhe asgje me.
N'ode prape me te kthyer shpirti ndezur, zemra thyer, perseri vjen nje trokitje pak m'e forte se me pare. "Pa dyshim, pa fjale, thashe, dikush eshte aty jashte. Duhet vajtur, duhet pare qe te zgjidhet ky mister. Hesht, moj zemer e zhuritur, qe ta zgjidh kete mister! Era esht' e asgje me."
Hap ahere xhamen time kur me shume ferfellime brenda hyn nje Korb i mvrojtur madheshtor i kohes vjeter. As u fal as pershendoshi, as ben tjater pune boshi, po si zot me shkon trimoshi dhe qendron mi deren time, ngjitet mi nje bust Pallade1 mun mi dere t'odes sime, Ngjitet, rri, dhe s'ben gje me.
Me zu gazi, me shkoi tmerri m'ate Koeb te zi si Ferri, qe po mbahej aq' i rende, aq' i larte, dhe i thom: "Ndonese je pereeprere,2 s'ka dyshim je trim i ndjere, Korb i mvrojtur, i vrerosur, arratisur zall me zall; thuam emrin tend me nam anes detit Plutonian!"3 Thote Korbi: "Kurre me."
U eudita fort, pa mase kur degjova korb te flase, ndonese ajo pergjigje s'kishte as kuptim, as lidhje; se asnje s'mund te me thote qe nonje njeri ne bote gjer tani ka pare shpende mun mi dere t'odes tij, shpend' e shtaze mi statuje mun mi dere t'odes tij, T'emeruar "Kurre me."
Mirpo Korbi rrinte shtruar permi bustin e latuar dhe thosh vetem ate fjale qe nga shpirti plot me flage asnje pende me s'leviste asgje tjeter s'murmuriste; edhe zemra me theriste; "Miqt' e tjere ikn'e shkuan; neser edhe ky do t'ike si dhe shpresat qe mu shuan." Thote Korbi: "Kurre me."
I habitur nga pergjigja qe me tha kur nuk e prisnja, "Pa dyshim kjo fjale, thashe, esht' e vetema qe di, q'e mesoi nga i zot i mjere, derembyllur, deresterre, qe e ndoqi, e doqi zia dhe e shojti lebetia. Gjersa vaj i shpreses tij s'qe vee deshperim i zi Edhe kurre, kurre me."
Edhe korbi me mbertheu dhe ne gaz buzen ma ktheu. Shpejt, pra, nje kolltuk rotova edhe deres iu afrova; edhe i ndenjur enderronja dhe me mendjen po kerkonja qe te gjenja, te zbulonja e'desh te thoshte Korb i zi, Korb i mvrejtur, i vrerosur arratisur zall me zall Me dy fjalet "Kurre me".
Kete desha te ekoqitnja po as fjale nuk i flisnja korbit qe me sy prej prushi zemren si me zjarr ma mbushi; keshtu rrinja i trallisur pshtetur kryet mi perkresen4 kadifeje te qendisur qe ndritte llamba siper, mbi te cilen ah, e mjera, do mos pshtetet me persiper, Do mos pshtetet kurre me.
Era u dend permi qilimet me temjan nga Serafimet5 qe u tingellinin zilet posht'e lart ne dysheme. "Ja, me Engjej, mor i mjere, te eoi Zoti kete here prehje, prehje dhe nepenthe te harrosh Lenoren lart. Pi, gelltit kete nepenthe dhe harro Lenoren lart!" Thote Korbi: "Kurre me."
"Profet, thashe, nemerende, po profet qofsh, djall a shpende! Qofte se te eoi shtrengata a Shejtan'i Ferrit zi, te perhumbur, te patrembur tek ky vend i shkret'i dhembur tek ky burg me tmer i shembur, thuajme, vertet te lus: A ka ne Gallad ballsam?6 Thuaj, thuajme, te lus!" Thote Korbi: "Kurre me."
"Profet, thashe, nemerende, po profet qofsh, djall a shpende! Per nje Qiell dhe Perendi qe po lusim un'e ti, thuajm'i zemres qe mban zi a do shoh n'Eden7 te shenjte vajzen a do ta kap te shtrenjte q'i thon'Engjejte Lenore, vajz'e rralle dhe rrezore, q'i thon'Engjejte Lenore? Thote Korbi: "Kurre me."
"Mbylle gojen, dreq a shpende! ngrihem dhe therres me kembe, eporru prape mun ne djall, ne sketerre dhe ne zall! Pende mos me shkund te zeze Te me rrej' e te me ndeze; mos ler shenje te genjeshtres qe me the, po shko prej deres! Nxirma qipin tend prej zemres, thyej qafen jashte deres!" Thote Korbi: "Kurre me."
Edhe Korb'i zi i humbur qendon edhe i patundur mbi te zbetin bust Pallade mun mi dere t'odes sime. Edhe syte i shkendritin si prej djajsh qe enderritin edhe llamba qe ndrit siper ia heth hijen permi dhe; shpirti im nga ajo hije qe valon atje mi dhe Do mos ngrihet kurre me | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Ketu postoni POEZI shqipe | |
| |
| | | | Ketu postoni POEZI shqipe | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |